7 april 2020; Man blir allt lite bortskämd

En tidig promenad med hunden. Solen lyser och värmer men det drar in mörkare moln och kommer lite stänk. Stannar som vanligt längst bort på min runda där man har vida utsikt åt många håll och där cirklar den igen, gladan, över den åkerholme som jag vet att det varit häckning av röd glada för ett par år sedan.

Efter en stund promenerar jag vidare och skrämmer ett par starar som verkar bygga bo i en tät enbuske. Nagelörten har tagit ordentlig fart med sin blomning nu när det blivit lite varmare. Spanar bort mot skogen och där cirklar en havsörn på samma ställe som jag sett så många gånger förr under våren. Kan det vara häckning på gång? Ser inte om det är en ung fågel eller gammal men vet att jag sett två gamla fåglar tidigt i år som tämligen lågt över skogen cirklat runt. Nu är det bara en vilket ju möjligen kan indikera att honan ligger på boet.